Lediga villatomter i Kungs­gården, Årsunda och Öster­färnebo

Vi har en ökande befolkning i kommunen sedan flera år och ett mål är att komma upp i 50 000 invånare! De senaste två åren har intresset för mark ökat. För dig som vill bygga nytt finns det lediga villatomter kommundelarna Hillsta, Kungsgården, Årsunda och Österfärnebo.

Vill du bygga nytt? Här finns tomter för försäljning av Sandvikens kommun. På samtliga platser finns bra service med bensinstation, butik, förskola och skola.

Ta del av de villatomter som är till salu i våra kommundelar

Priserna för de olika tomterna är fastställda av kommunfullmäktige. Ställ dig i vår tomtkö om du är intresserad av någon av tomterna.

Hillsta och Kungsgården

Det finns en villatomt till salu i Kungsgården och en i Hillsta. Här finns ett rikt utbud av fritidsaktiviteter. Det är ett bra läge mellan Storsjön och E16, och närhet till Sandviken, Gävle och Falun. Hillsta ligger strax utanför Kungsgårdens tätort.

Läs mer om Kungsgården i översiktsplanen

Årsunda

I Årsunda finns fyra villatomter till salu. Orten ligger vackert vid Storsjön och har nära till Sandviken. Här finns bland annat Strandbaden, en två kilometer lång sandstrand som kallas ”Gästriklands riviera”.

Läs mer om Årsunda i översiktsplanen

Österfärnebo

Det finns villatomter till salu på Patron Uhrs Väg i natursköna Österfärnebo som har en rik kulturmiljö och är nära Gysinges nationalpark och naturreservat.

I tillägg till annan service finns också Brukshandeln i Gysinge. Det har länge varit en naturlig mötesplats och är sedan 2017 en officiell servicepunkt i Sandvikens kommun. Där kan du till exempel ta en kopp kaffe i kaffehörnan, uträtta dina ärenden via dator, nyttja wifi och få information om aktiviteter i Gysinge med omnejd.

Läs mer om Österfärnebo i översiktsplanen

Slut på befintliga villatomter i Sandvikens tätort

Sandvikens kommuns befintliga villatomter i tätorten är slutsålda. Vi planlägger nu mer mark för att möta det ökande behovet.

Utmaningen för oss är att vi behöver mer planlagd mark i och med det stora intresset, vilket är ett angenämt problem, säger Andreas Sundström, exploateringsingenjör på Sandvikens Kommun.

En del lediga villatomter finns hos privata aktörer.

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Kungsgårdens tätort