Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Lindalléer återplanteras i Jansasparken

Arbetet med att Plussa centrum går framåt. Nu pågår plantering av lindalléerna i Jansasparken. Även belysning är på plats och kommer att lysa innan vintern. Beläggningen av Smedsgatan blir klar under nästa vecka.

De vackra lindalléerna i Jansasparken håller på att återplanteras. Nu pågår arbete på den östra sidan och på måndag börjar vi plantera träden på den västra sidan mot stadshotellet. De gamla lindarna hade begränsad livslängd och skador som redan börjat märkas.

Lindarna har stått på plantskola i cirka 10 år och är levererade av Bernö. De är 7-8 meter höga. Om 10-12 år har de vuxit till sin fulla prakt och kommer då vara upp emot 20 meter.

De kommer att smycka parken under minst de kommande 100 åren. Lindar kan leva otroligt länge i rätt miljö. I Kungsgården finns lindar som är upp emot 300 år gamla, berättar Görgen Olofsson, parkchef för Sandvikenhus.

Parken lyser i vinter

Belysning i form av lyktstolpar är på plats och parken kommer att vara upplyst under vintern.

Äntligen börjar vi bli klara till den grad att vi börjar kunna se en skymt av det färdiga arbetet. Vi är nöjda med det åstadkommit hittills och hoppas på en mild vinter så att vi hinner färdigställa så mycket som möjligt i år, säger delprojektledare Andreas Sundström.

Nytt gångfartsområde längs Smedsgatan

Den del av Smedsgatan som går längs parken får ny markbeläggning och blir ett gångfartsområde. Stenbeläggningen utan nivåskillnader är en markering av att det här är en del av centrum där fotgängare går före bilar.

Läs mer om arbetet med att Plussa centrum.

Sidan uppdaterad: 2015-11-06 14.17
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Nu återplanterar vi lindalléerna i Jansasparken.
Planterar lindar i Jansasparken