Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Litteraturhuset Trampolin har släppt bok om sin modell

Kan film, musik, drama, bild och rörelse bidra till barns och ungas läs- och språkutveckling? Ja, det menar Litteraturhuset Trampolin på Kulturcentrum, som nu har skrivit en bok om sin modell.

I september släpptes boken Trampolinmodellen – ett lekfullt sätt att stärka barns och ungas språkutveckling, där Litteraturhuset Trampolins sätt att kombinera teori och praktik med berättelsen i centrum beskrivs. 

Boken är skriven av Karin Forsgren Anderung och Elin Folkesson och innehåller kapitel om barns delaktighet, rummets betydelse, planering och genomförande. Dessutom bidrar forskare som betytt mycket för verksamheten med fristående fördjupande texter. I boken finns förslag och inspiration för den som ska planera och genomföra språk- och läsfrämjande projekt på skol- eller fritid, utforma ett bokprat på ett bibliotek, planera undervisning på en kulturskola eller genomföra ett sagotema på en förskola.

Det här är en viktig händelse för oss i Sandviken. Trampolins arbetssätt, med fokus på att skapa en helhet kring barnens lärande och språkutveckling, har varit uppskattat och framgångsrikt. Vi är glada och stolta över att nu få möjlighet att sprida våra erfarenheter och kunskaper vidare.

Kenneth Johansson, Kultur- och Fritidschef

Litteraturhuset Trampolin är en del av Sandvikens Kulturcentrum och etablerades 2013. Verksamhetens syfte är att stärka barn och ungas läs- och språkutveckling genom olika estetiska uttrycksformer, med fokus på berättande.

Här kan du läsa mer om Litteraturhuset Trampolin

Sidan publicerad: 2018-09-27 13.00
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Bild på Elin Folkesson och Karin Anderung Forsgren som har skrivit boken "Trampolinmodellen"