Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Made in Högbo fortsätter framåt

Högbo Bruk utvecklar konceptet och varumärket Made in Högbo och tar det till en helt ny nivå. Under ett och samma tak samlas både produktion och handelsplats.

Det rivs, snickras och byggs för fullt i Högbo. Nu kommer flera olika delar inom
varumärket Made in Högbo att samlas till en spännande produktions‐ och handelsplats med ysteriet, bageriet, charkuteriet och Gårdsbutiken i samma länga, delar som idag ligger utspridda på bruket. För Högbos alla gäster kommer den nya Made in Högbo‐arenan att bli ett härligt besöksmål på bruket för både öga och gom.

Den gamla Längan på Högbo Bruk plockas nu sakta ned för att ge plats till en ny byggnad där samtliga produktionsenheter och Gårdsbutiken får plats. Nybygget kommer att vidareutveckla varumärket Made in Högbo som i sin tur bidrar till positiva livs­för­ändringar för nysvenskar och människor med arbetshandikapp.

Efter några års utveckling av råvaror och produkter i befintliga utrymmen får vi nu äntligen möjligheten att fortsätta vårt arbete i ändamålsenliga lokaler, som dessutom samlar alla under samma tak, säger Hans‐Erik Holmqvist, Högbo Gårds­handels­förening.

Den så kallade Festplatsen där Längan byggs har tidigare varit en ganska tom plats, där befintlig byggnad i huvudsak har nyttjats som förråd. Nu får platsen på Högbo Bruk nytt liv och blir dessutom en häftig attraktion för besökaren som kommer kunna se rakt in i produktionen tack vare de stora fönstren.

Livsmedel produceras ofta bakom stängda dörrar, men här kommer besökaren kunna se rätt in i produktionsenheterna, då vi är stolta över råvarorna och mathantverket, fort­sätter Hans‐Erik Holmqvist. 

Under namnet Made in Högbo jobbar Högbo med hållbarhet, både ekologiskt och socialt sett, som skapar integration och ger en andra chans till de som behöver det. Här tillverkas en stor variation av närproducerade ekologiska råvaror. Det sker även  återbruk av matavfall från Högbo Brukshotell och några av Sandvikens skolor. Grisarna i Högbo får njuta av den överblivna maten, medan jordarna på grönsakslandet får gotta sig i kaffesumpen.

Bygget förväntas vara klart år 2019 och har stöd från Stiftelsen Den Göranssonska Fonden, Sigrid Göranssons Stiftelse och Stiftelsen Albert & Anna Göranssons Minne.

Mer information om Högbolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad: 2017-10-13 13.00
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Made in Högbo skiss