Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Många barn påverkas av vuxnas drickande - kampanjen Du spelar roll! pågår denna vecka

Mellan den 11-15 februari pågår kampanjveckan Du spelar roll! i Sandvikens kommun. I samband med den bjuder Lyktan in till föreläsning på Kulturhuset, med Olivia Trygg som själv växte upp i en familj med beroendeproblematik och psykisk ohälsa.

Det är Sandvikens kommuns verksamhet Lyktan som bjuder in till föreläsningen med Olivia Trygg, som grundade organisationen Trygga barnen. Hon föreläser på Kulturhuset den 13 februari klockan 19.00 och den är gratis.

Under föreläsningen delar Olivia med sig av sina egna personliga erfarenheter av att växa upp i ett hem med beroendeproblematik och psykisk ohälsa och de kunskaper hon fått på vägen.

Stöd och hjälp hos Lyktan

Verksamheten Lyktan arbetar med stödgrupper för barn och unga som lever eller har levt i en familj med missbruk, psykisk ohälsa eller separation.

Årets kampanjvecka belyser hur samverkan mellan olika verksamheter och samhällsaktörer spelar roll för barn till föräldrar som dricker för mycket. 2019 ligger fokus på familjecentralerna i kommunen.

Det är aldrig ett barns fel att en vuxen dricker

Ungefär vart femte barn i Sverige oroar sig över att en vuxen i deras närhet dricker för mycket alkohol, äter läkemedel på fel sätt eller tar droger.

Det är aldrig ett barns fel att en vuxen dricker. Det finns mycket skuld och skam kring problematiken, vilket är synd. Det finns hjälp och stöd här i Sandviken och vår gruppverksamhet är ett exempel på det, säger Anna Levin, samordnare och gruppledare Lyktan.

Mer information!

Häng med Marika och Anna på Lyktan som är Veckans instagrammare hos oss på @visandviken!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Föreläsningen med Olivia Trygg från Trygga barnen på Kulturhusetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lyktan - Stödgrupper för barn och ungdomar i Sandviken

Sidan uppdaterad: 2019-02-11 11.29
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Tekning där någon skrivit "Lyktan"