Microsofts VD presenterar pågående arbete i Sandviken

Under onsdagen besökte Microsofts VD Satya Nadella Sverige för första gången och presenterade både digitaliserings­arbete med Sandvik AB samt ambitionen att i Sandviken och Gävle bygga bland de mest hållbara datacenter i världen – både vad gäller konstruktion och drift.

I dag onsdag, besökte Microsofts VD Satya Nadella Sverige för första gången. Satya presenterade stolt titt arbete med digitalisering tillsammans med Sandvik AB samt presenterade företagets ambitioner att de datacenter som ska byggas i Gävle och Sandviken kommer vara bland de mest hållbara i världen – både vad gäller konstruktion och drift.

En viktig framgångsfaktor i den fortsatta processen är företagen och kommunmedborgarna känner att etableringen bidrar till lokal utveckling, säger kommunalråd Peter Kärnström och fortsätter, Att Microsoft stolt presenterar sitt samarbete med Sandvik och sin vilja att här bygga datacenter med ambitionen att vara de mest hållbara i världen stärker Sandviken som centrum för ren energi och fossilfria transporter.

Mer information

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Satya Nadella, VD Microsoft

Satya Nadella, VD Microsoft