Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Minister på besök i Sandviken

Den 8 november var infrastrukturministern Tomas Eneroth på besök på Sandbacka Science Park. Där han fick information om El-vägen på E16 och Sveriges fjärde vätgastankstation, som finns vid Göransson Arena.

Tomas Eneroth var under onsdagen på rundresa i Gästrikland och på eftermiddagen kom han även till Sandviken och Sandbacka Science Park. Under sitt besök där fick han bland annat en grundlig genomgång och en filmvisning kring utvecklingen av vätgastankstationen och El-vägen på E16.

Genomgången, som bland annat presenterades av Region Gävleborg, fokuserades kring vilka steg som hade tagits för att nå fram till implementeringen av Sveriges fjärde vätgastankstation och El-vägen mellan Hillsta (Kungsgården) och Sandviken.

Föredraget behandlade även framtiden för El-vägar och vilken betydelse de kan komma att få i ett framtida samhälle.

­­­Vi måste realt implementera ny teknik och nu har vi ett gott exempel här, hur det reellt fungerar, sa Tomas Eneroth.

Framtiden

Infrastrukturministern såg även positivt på framtiden här i Gävleborg, då han menade att det finns goda framtidsmöjligheter i regionen.

I denna framtida utveckling kommer säkerligen Sandbacka Science Park spela en framträdande roll. För Sandbacka är ett regionalt innovations och utvecklingsnav där små och medelstora företag kan växa och utvecklas i symbios med de större industrierna i regionen. I dagens läge inrymmer Sandbacka över 50 företag och närmare 1 000 anställda.

Denna samverkan och dessa kluster, som finns via Sandbacka Science Park, gör att framtidens teknik och lösningar redan kan börja användas, vilket El-vägen är ett tydligt exempel på. Utvecklingsnavet i Sandvikens kommun har därmed ett unikt logistiskt och strategiskt läge här.

Infrastrukturministerns åkte lastbil

Efter att presentationerna och diskussionerna kring vätgastankstationen och El-vägen var färdiga begav sig sällskapet med Tomas Eneroth ut till en väntande lastbil från Ernst Express.

Så när eftermiddagsmörkret började lägga sig så gav sig infrastrukturministern tillsammans med ett följe ut för att provåka sträckan längs E16.

Sidan uppdaterad: 2017-11-10 15.13
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Tomas Eneroth Åke Adén

Tomas Eneroth och chaufför Åke Adén