Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Minna Holmqvist ny skolchef

Inger Norman, som är chef för Kunskapsförvaltningen, går i pension nästa år. Nu är det klart att Minna Holmqvist, nuvarande rektor på Centrum för vuxnas lärande, blir kommunens nästa skolchef. Minna tillträder sin nya tjänst den 1 mars 2021.

Minna Holmqvist är född och uppvuxen i Kungsberg i Sandvikens Kommun. Hon har också gått i skolan i Sandviken. Idag bor hon i Hagaström i Gävle med sin familj och jobbar sedan flera år som rektor för CVL, Centrum för vuxnas lärande.

Avslöjande att Minna är vår nya skolchef har fått positiva reaktioner inom kommunens organisation.

Hur ser du på uppdraget?

Jätteroligt och spännande. Jag ser på uppdraget med skräckblandad förtjusning. Det känns utmanande och stort, men otroligt kul. Jag tycker om att jobba med de här viktiga frågorna och att få vara med och påverka i de långsiktiga beslut och utvecklingsområden som kommunen står inför, säger Minna.

Hur ska du förbereda dig inför din nya tjänst?

Nu ska jag börja sätta mig in i allt som förvaltningen arbetar med. Det är en stor förvaltning. Många utvecklingsområden, många människor, många idéer. Jag är glad för förtroendet, berättar Minna.

Tjänsterna överlappar en period

Inger Norman har arbetat som skolchef och förvaltningschef för Kunskapsförvaltningen sedan augusti 2012. Kommunens skolor är mitt i en stor utvecklingsfas och därför kommer tjänsterna att överlappa under en period.

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Minna Holmqvist