Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Närings- och innovations­ministern besöker Sandviken

Onsdag den 16 november kommer Mikael Damberg, Närings- och innovationsminister att besöka Sandviken.

Under besöket kommer Sandvik Materials Technology (SMT) att presentera sin verksamhet med forskning och utveckling som bedrivs i Sandviken. Här finns ett av världens största FoU-center för avancerade metalliska material där 600 personer arbetar med forskning och utveckling. I Sandviken finns även ett av Sveriges största centrum för Additive Manufacturing (3D-printing) - och en världsunik anläggning för tillverkning av material till bränsleceller.

I ett samarbete mellan Sandvik AB, Sandvikens Kommun och AGA Gas etableras just nu Sveriges fjärde vätgasstation för bränslecellsbilar - och flera bränslecellsbilar har beställts av både Sandvik och Sandvikens Kommun för att bidra till en grönare region. Sandviken har också flest patent per invånare i världen.

Under dagen besöks även Sandvik Coromant Center som är del av ett globalt nätverk av center där tillverkningsindustrin träffas för att samarbeta, upptäcka nya möjligheter och hitta lösningar tillsammans. Det här är en plats där kunder, partners och studenter kan träffas där det finns tillgång till forskning och utbildning på både praktisk och teoretisk nivå. Sandvik Coromant samarbetar med forskningscenter och universitet världen runt och ser till att hela tillverkningsindustrin har tillgång till de senaste lösningarna.

Mikael Damberg kommer även att, tillsammans med bl.a. kommunstyrelsens ordförande Peter Kärnström, träffa företagare som verkar i regionen vid ett möte på Sandbacka Park. Senare på dagen presenteras projektet med Sveriges första elväg och provtur med både vätgasbil och el-lastbil.

Sidan uppdaterad: 2016-11-15 16.49
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Vätgasbil vid rondellen i Sandviken
Mikael Damberg

Mikael Damberg, Foto: Christian Pohl/Regeringskansliet.