Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Nationaldags­firandet i Stads­parken och Sandviken­dagarna ställs in

2020 års upplaga av både nationaldagsfirandet i Stadsparken och Sandvikendagarna ställs in. Det är en följd av det rådande förbudet mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer.

Regeringen tog beslutet 30 mars enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridning av coronaviruset.

Tar sikte på nästa år

Det årliga firandet av nationaldagen 6 juni i Stadsparken ses som årets största familjefest i kommunen och lockar fler än 2000 besökare.

Nationaldagsfirande är just den blågula folkfest och mötesplats över generationsgränser som många idag saknar. Så vi hoppas att medborgarna hittar andra mindre former, för att med fortsatt social distansering fira nationaldagen i strålande sommarväder, säger Odd Westby informationschef och ansvarig för det årliga nationaldagsfirandet.

Arrangemanget Sandvikendagarna var planerat att äga rum i centrala Sandviken 12-13 juni. Tidigare år har ett 70-tal föreningar och andra organisationer visat upp sin verksamhet och erbjudit olika prova på-aktiviteter. Det har också varit konserter från tre scener som lockat stor publik.

Besluten att ställa in Sandvikendagarna har tagits av representanter från Sandvikens Kommun, Göransson Arena och Företagarna i Sandviken.

Vi bedömer inte att det möjligt att genomföra Sandvikendagarna under rådande omständigheter utan hoppas kunna bidra till andra evenemang i höst, säger Marcus Strand, enhetschef på Kulturenheten i Sandvikens kommun som samordnar Sandvikendagarna.

Sidan publicerad: 2020-05-04 15.00
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Sandvikendagarna 2019