Nationaldags­firandet i Stads­parken och Sandviken­dagarna ställs in

För andra året i rad ställs både nationaldagsfirandet i Stadsparken och Sandvikendagarna in med anledning av covid-19 pandemin.

Båda evenemangen är i normala fall populära folkfester med många besökare.

Tar sikte på nästa år

Det årliga firandet av nationaldagen 6 juni i Stadsparken ses som årets största familjefest i kommunen och lockar fler än 2000 besökare.

Nationaldagsfirande är just den blågula folkfest och mötesplats över generationsgränser som många idag saknar. Så vi hoppas att medborgarna hittar andra former för att med fortsatt social distansering fira nationaldagen i strålande sommarväder, säger Odd Westby informationschef och ansvarig för det årliga nationaldagsfirandet.

Även arrangemanget Sandvikendagarna ställs in precis som förra året. Tidigare år har ett 70-tal föreningar och andra organisationer under en helg i juni kunnat visat upp sin verksamhet och erbjudit olika prova på-aktiviteter. Det har också varit konserter från tre scener som lockat stor publik.

Vi får hoppas att Sandvikendagarna kan återkomma nästa år när fler har fått möjlighet att vaccinera sig mot covid-19 och det är ett bättre läge för människor att mötas och vara tillsammans, säger Marcus Strand, enhetschef på Kulturenheten i Sandvikens kommun som samordnar Sandvikendagarna.

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Sandvikendagarna 2019.