Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Nätverket Frivillig i Sandviken nominerad till Svenska Hjältar

Nätverket Frivillig i Sandviken har uppmärksammats i "Svenska Hjältar" - ett projekt av Aftonbladet där man lyfter fram vardagshjältar och historier som engagerar och inspirerar.

Mötesplats där alla är välkomna

En gång i månaden arrangerar nätverket Frivillig i Sandviken kulturträffar på Kulturcentrum. Kulturträffarna, eller "Möte mellan kulturer" som evenemanget heter är ett sätt där nysvenskar och gammelsvenskar möts för att dela kunskap, erfarenheter och gemenskap med varandra.

På träffarna kan det komma upp emot 150 personer - nysvenskar som gammelsvenskar och där deltagarna själva bidrar med bland annat underhållning i form av dans, sång och musik. Olika hantverk visas upp under träffarna samt att samhällsinformation är en återkommande punkt.
I en artikel i Aftonbladet berättar Helena Näslund, en av de engagerade, att det är en jättefin mötesplats där de blandar nytta med lek.

När man går hem efter en dag här är man trött och samtidigt uppfylld av en känsla att ha gjort något verkligt viktigt.

Mångfaldspriset 2015

Nyligen uppmärksammades nätverkets arbete när kommunen delade ut Mångfaldspriset 2015 med prismotiveringen att de skapar möjligheter till en mötesplats för människor med olika språk, kultur och religion.

Svenska hjältar

I år är det nionde året i rad som Aftonbladet via Svenska Hjältar lyfter fram vardagshjältar. I december gör de en stor tv-gala tillsammans med TV4 där kändisarna är publik och vardagshjältarna glänser på scenen.
Under hela året har man kunnat skicka in tips på människor som i vardagen har gjort något bra för någon annan och som sedan en jury väljer ut de som ska prisas på galan.
Nu håller vi tummarna att det blir Nätverket Frivillig i Sandviken som juryn väljer ut!

Sidan uppdaterad: 2015-11-04 07.00
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Naturbild