Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Norrlandsbjörnen till Martina Svensson Kungsberget

Grattis Martina till Norrlandsförbundets hedersbelöning Norrlandsbjörnen! Norrlandsförbundets hedersbelöning för förtjänstfulla insatser för Norrlands utveckling.

Norrlandsförbundet delar varje år ut hedersbelöningar för att premiera personer eller verksamheter som gjort förtjänstfulla insatser för Norrlands utveckling eller väsentligt bidragit till att norrländska förhållanden blivit uppmärksammade, och därigenom särskilt bidragit till att utveckla och berika Norrland och Norrlands avtryck på omvärlden.

Norrlandsbjörnen delas ut i de fem norrländska länen, för särskilda insatser inom samhälls- och näringsliv. Martina Svensson är platschef i Kungsberget och har fått priset för Gävleborgs län som en god ambassadör för Norrland.

Jag sade när jag kom för tre år sedan att jag fått världens roligaste jobb. Idag är det ännu roligare, säger Martina.

Kungsbergets utveckling från skidbacke till skidort har gått med störtloppsfart. På mindre än tio år har ett helt samhälle tagit form med hotell, stugor, lägenheter, affärer, restau­ranger och andra saker som syns och märks.

Utvecklingen i korthet

1997: Dåvarande ägaren Sandvikens kommun står inför ett ödesval: Satsa eller stäng. Politikerna väljer det offensiva spåret.

2004: Branäsgruppen kommer in som ny ägare och kan tillföra visioner, branschkunnande och kapital.

2008: En jättesatsning värd en halv miljard presenteras. Det är nu det börjar pratas om att gå från daganläggning till riktig skidort.

2011: När skidlodgen invigs får det stort symbolvärde. Ingen riktig skidort utan hotell.

2016: Den största enskilda satsningen på skidåkningen i Kungsbergets historia görs med nytt skidområde på sydsidan, snabb åttastolslift och kraftigt utbyggt snösystem med nu cirka 500 kanoner

2018: Masterplanen omfattar 4 500-5 000 bäddar (1 800 i dag), nya backar, liftar och restauranger samt fortsatt satsning på sommaren med banor för down hill och terrängcykling.

Sidan uppdaterad: 2018-05-02 13.00
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Martina Svensson