Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Norrsätraskolans nior besöker Auschwitz

Mellan den 15 och 18 december kommer Norrsätraskolans niondeklassare att besöka Auschwitz. Syftet med besöket är att visa vad som händer när personer frånsäger sig sitt personliga ansvar och låter andra bestämma i ens ställe.

Vi är helt övertygade om att detta är den mest lärorika upplevelsen vi inom skolan kan ge eleverna. En upplevelse som hjälper till att forma personer som ska fungera i vårt samhälle, säger Mikael Ståhllien, lärare på Norrsätraskolan.

Mycket arbete för att kunna åka

Eftersom Norrsätraskolans årskurs nio har elever från flera olika länder har de haft mycket arbete med att undersöka vilka som ens kan följa med på resan, då exempelvis passen har visat sig vara ett hinder för vissa.

Så de elever som inte vill eller kan följa med på resan till Auschwitz kommer istället att få åka till Stockholm en dag den sista skolveckan i år. Där väntar bland annat ett besök i en synagoga.

Samlat in pengar i två år

I två år har eleverna på Norrsätraskolan arbetat aktivt för att samla in pengar till resan. De har bland annat sålt olika produkter, städat diken samt anordnat försäljning av fika.

Just nu anordnar niondeklassarna försäljning av kryddor. Så om ni vill vara med och stödja deras resa till Auschwitz, och på samma gång inhandla lite nya kryddor, så kan ni klicka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, för att komma till deras insamlingssida. Beställningarna finns sedan att hämta på Norrsätraskolan.

Sidan uppdaterad: 2017-11-27 16.07
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Baracker vid Auschwitz

Området vid Auschwitz