Nu är aktivitetshuset Rapatac invigt

I fredags invigdes aktivitetshuset Rapatac under högtidliga former, på Hyttgatan i centrala Sandviken. Verksamheten vill skapa goda förutsättningar till en trygg och meningsfull uppväxt för alla unga i Sandvikens kommun.

Det här är en dröm som blivit sann, sade Rapatacs grundare Moussa N'diaye.

Samarbetspartners, ambassadörer och sponsorer fanns på plats för invigningen. Bland andra Sandviks VD Björn Rosengren, Landshövding Per Bill och Henning Eneström från Göranssonska stiftelserna. Även kommunfullmäktiges ordförande Monica Jacobsson fanns på plats för att representera Sandvikens kommun.

Verksamheten samverkar med skola och kommun. Rapatac arbetar aktivt med hälsa och att stärka varje enskild deltagare utifrån sin grund både fysiskt och mentalt. Hos Rapatac finns chansen till en meningsfull fritid i ett socialt sammanhang.

Som ung har du också möjlighet att få hjälp med till exempel läxläsning, läsning och kan få särskilt specialpedagogiskt stöd vid behov.

Vill engagera hela kommunens unga

Rapatac aktivitetscenter är öppet för alla barn och unga mellan 6-24 år och alla kurser är kostnadsfria. Verksamheten är uppbyggd på kunskapsbaserade aktiviteter för barn och unga.

Grundaren Moussa N'Diaye vill jobba med att engagera unga i hela kommunen och därför planeras det bussar till aktivitetscentret från områden som Österfärnebo, Gästrike-Hammarby, Storvik och Järbo.

Flera föreningar och företag samarbetar med Rapatac såsom Sandvikens IF och SAIK bandy. Även Sandvik, Göransson Arena, Göranssonska stiftelserna, Göranssonska skolan och Sandvikens kommun.

Läs mer på Rapatacs webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Invigningsceremoni på scenen utanför Rapatac ungdomscenter.

Rapatac invigdes med pompa och ståt.