Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-16.00

Nu flyttas det in i Järbo

20 nyproducerade lägenheter i Järbo får just nu sina första hyresgäster. Efterfrågan på lägenheterna har varit stor och samtliga lägenheter är uthyrda.

Moderna och tillgängliga

Båda husen har stora inglasade balkonger, carport med förråd som tillhör lägenheten samt ett extra förråd. Andra önskemål som infriades är också loftgång, tvättmaskin och torktumlare samt öppen planlösning. Lägenheterna har ekparkett med klinker i entrén och är tillgänglighetsanpassade då de har hiss.

Önskemål från Järbobor formade bygget

Sandvikenhus höll två dialogmöten, "öppna hus", i Järbo under vintern 2016 och hösten 2017. De runt 300 besökarna röstade på olika alternativ för hur de nya husen ska byggas. De lämnade också önskemål och synpunkter som ligger till grund för utformningen av husen.

Till exempel så har tomten där husen ska byggas valts, man önskade också att husen skulle bli för de som är 55 år och äldre. Ett hus är nu för denna målgrupp.

Uthyrningsprocessen

7 av de 20 lägenheterna stod i en separat kö, där det inte var antal dagar i kön som räknades utan ”först till kvarn principen”. Detta för att även de som inte stått så länge i bostadskö ska ha en chans till en lägenhet i Sandvikens kommun. Uthyrningen påbörjades i mars och de sju lägenheterna blev uthyrda på 2,5 timmar.

Två veckor senare påbörjades den ordinarie uthyrningen, som även den gick fort – allt var uthyrt inom två månader.

Fakta

  • Sandvikenhus har idag 158 lägenheter i Järbo (inklusive dessa 20), merparten byggdes under 60-talet förutom 16 lägenheter som producerades 1992.
  • Budget för Järbo är 40mkr inkl moms.
  • Nästa stora byggprojekt för Sandvikenhus är ett trygghetsboende på Sveavägen.
  • Sandvikenhus ska enligt Bostadsförsörjningsprogrammet tillföra 40 lägenheter per år.

Sidan uppdaterad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Kvinna öppnar dörren till sin nya lägenhet i Järbo.