Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Nya busslinjer i regionen

Från och med den 10 december 2017 införs nya busslinjer på sträckan Gävle - Sandviken - Hofors.

Förändringen jämfört med tidigare är att den befintliga busslinje 41 delas upp i tre olika busslinjer. Vilket innebär att de tre nya linjerna kommer att trafikera olika delar av sträckan Gävle – Sandviken – Hofors.

Nedan följer en kort beskrivning av hur de nya busslinjerna kommer att fungera.

  • Busslinje 41 kommer att trafikera sträckan Gävle – Sandviken. Där turerna påbörjas och avslutas på hållplatsen Valsargatan, Sandviken. För att fortsätta resan till Hofors byter du till linje 141 vid Sandvikens Resecentrum. Denna linje kommer under högtrafik avgå var 10:e minut. I övrigt kommer denna buss att gå var 20:e minut måndag till lördag och var 40:e minut på söndagar.
  • Busslinje 141 kommer att trafikera sträckan Hofors – Sandviken. Om du önskar fortsätta resan till Gävle byter du till linje 41 vid Sandviken Resecentrum. Linje 141 kommer i vissa fall fortsätta fram till busshållplats Mossvägen vid Sandvik. Under större delen av vardagarna kommer denna buss avgå var 30:e minut. På lördagar avgår den var 40:e minut och på söndagar var 60:e minut.
  • Busslinje 241 kommer att trafikera sträckan Hofors – Storvik – Valbo motorvägen – Gävle. Denna buss ses som ett komplement till Tåg i Bergslagen. Bussen kommer gå sju gånger om dagen på vardagar och tre gånger om dagen på helger. Vissa av turerna kommer även att fortsätta till Falun.

Avsikten med denna förändring är att det ska bli fler och snabbare linjer med tätare turer när trycket är som störst. Förhoppningen är även att öka bussarnas punktlighet.

Här kan du läsa mer från X-trafik, om dessa förändringar.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad: 2017-11-30 07.00
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Buss i lokaltrafiken

Buss i lokaltrafiken