Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-16.00

Ny avdelning för korttidsvistelse på Sandvikens sjukhus

Sandvikens Kommun har öppnat en ny avdelning med platser för korttidsvistelse, på Sandvikens sjukhus. Det här är en satsning för att äldre personer som smittats av covid-19 ska kunna få en kvalitetssäker omsorg.

Det handlar om personer som har hemtjänst och skrivits ut från Gävle sjukhus samt personer inom våra övriga vård- och omsorgsboenden. Den nya avdelningen ligger i de lokaler som tidigare var en avdelning för dagkirurgi på Sandvikens sjukhus.
Lokalerna har stått tomma en tid och Sandvikens Kommun samarbetar med fastighetsägaren Region Gävleborg så att lokalerna kan användas utan kostnad.

I situationer som denna är det viktigt att vi har bra samarbeten mellan olika organisationer och medarbetare. Tack vare samarbetet med Region Gävleborg har vi på ett smidigt sätt kommit fram till en snabb och kvalitetssäker lösning, säger Anette Wikblom, socialchef i Sandvikens Kommun, och fortsätter:

Det nya korttidsboendet kommer att ge ännu bättre omsorg för de personer som smittas av covid-19 samtidigt som vår personal får tillgång till lokaler som är anpassade utifrån de nya behoven.

Totalt handlar det om 14 platser som skapats på den nya avdelningen.

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Ny vårdavdelning på Sandvikens sjukhus

Sandvikens Kommun har öppnat en ny avdelning med platser för korttidsvistelse, på Sandvikens sjukhus. I dagsläget handlar det om 14 platser.