Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Ny bibliotekschef i Sandviken

Peter Hirseland blir ny bibliotekschef i Sandviken.

Peter Hirseland blir ny bibliotekschef i Sandviken. Han arbetar idag som bibliotekarie på Folkbiblioteket i Kulturcentrum och som koordinator för fristadsarbetet i Sandviken. Peter började sitt nya arbete som bibliotekschef den 1 april.

Biblioteken i Sandviken består av Folkbiblioteket i Kulturcentrum samt Björksätra, Järbo, Storvik, Åshammar och Österfärnebo bibliotek. Folkbiblioteket i Kulturcentrum utsågs till årets bibliotek 2010 och har nyligen genomgått en omfattande omgestaltning och upprustning. Litteraturhuset Trampolin ingår i biblioteket och är en mycket uppmärksammad läsfrämjande verksamhet för, med och av barn och unga.

Peter bor i Sandviken och har sina rötter i Stockholm. Han har en bakgrund som bibliotekarie, kulturvetare och informatör. Innan han började som bibliotekarie i Sandviken våren 2015 arbetade han på biblioteket i Ljusdal. Peter har under lång tid även varit aktiv som musiker och låtskrivare i olika band.

Jag är glad att hälsa Peter Hirseland välkommen som ny bibliotekschef. Han har med sig gedigen erfarenhet av de möjligheter, utmaningar och behov biblioteken står inför. Samhället förändras och jag är övertygad om att biblioteken har en fortsatt central roll som demokratisk mötesplats öppen för alla” säger Kenneth Johansson, kultur och fritidschef

Sidan uppdaterad: 2016-04-08 13.00
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Peter Hirseland