Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Ny chef för samhällsbyggnad

Till den nya gemensamma Samhällsbyggnads­förvaltningen för Hofors, Ockelbo och Sandviken som startar upp 1 januari 2016 hälsar vi Maria Wikström välkommen som ny chef.

Grattis till nya jobbet! Hur känns det?
- Det känns jättebra och ska bli otroligt spännande, säger Maria.

Maria kommer närmast från Tierps kommun där hon jobbat som bygg- och miljöchef i två och ett halvt år. Hemkommunen är dock Sandviken där hon bor med man och tre barn. Tillsammans håller familjen på med orientering men skaffade nyligen en jaktcocker som Maria tänker träna jakt agility med. Vintertid är det slalom i Kungsberget som gäller för familjen.

Vad har du för tankar om ditt nya jobb?
- Det känns helt rätt som tjänst, fortsätter Maria. Rätt tjänst på rätt plats helt enkelt. Jag ser fram emot att börja och att det finns lite att bita tag i. Det ska bli kul att forma organisationen, jag kommer in med erfarenheter från andra organisationer och ser med nya ögon på den verksamhet som nu ska formas. Och jag tycker det är positivt att de här tre kommunerna går ihop.

Beskriv dig själv med tre ord
- Analytisk, kommunikativ och driven.

Ann-Katrin Sundelius, kommundirektör på Sandvikens kommun, ser potentialen i att Maria med sin bakgrund och erfarenhet, har en god samarbetsförmåga över kommun- och förvaltningsgränser, samt kunskap om vilka utmaningar man ställs inför i en kommun när man ska hantera myndighetsutövning och samtidigt vara serviceinriktade och företagarvänliga. Hennes omvittnade förmåga att motivera personalen är då en av flera tillgångar, säger Ann-Katrin.

Om den gemensamma samhällsbyggnadsnämnden

Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd är en gemensam nämnd/förvaltning för Hofors, Ockelbo och Sandviken, där Sandviken är värdkommun.

Samarbetet inleds för att stärka kompetenser inom verksamheten, lättare kunna rekrytera personal och minska sårbarhet vid semester och sjukdom.

Förvaltningen har inte bara i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom bygg- och miljöområdena utan ska tillsammans med samverkande kommuners mark- och exploateringsavdelningar m fl verka för en ökad tillväxt i västra Gästrikland.

Maria börjar sin nya tjänst den 12 oktober.

Sidan uppdaterad: 2015-09-28 07.00
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Maria Wikström, ny chef på samhällsbyggnad i Sandviken