Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Ny festival inom subkulturens värld

Alternativfesten är en ny och spännande kulturfestival som äger rum 9-11 november på Kulturcentrum. Festivalen ger en blandning av olika kulturformer - alla inom subkulturella uttryck.

Festivalen startar på fredag 9 november kl. 20 med ett häftigt program med musik- och dansartister. Det blir bland annat tunga och melodiska crossoverlåtar från bandet Ninedee och synthpop från gothikonen Adora BatBrats band Asperger Synthdrome.

Under lördagen är det fri entré att gå in på festivalen mellan kl. 12 och 17. Då kan man gå på konstutställningar, sminkworkshops med Adora BatBrat, alternativ-loppis och föreläsningar som tar upp frågor om inkludering, rättvisefrågor och tillgänglighet.
Det blir bland annat en föreläsning kring tillgänglighet och psykiska funktionsvariationer med ”Lilla Speedos mamma” och av RTSI-initiativet (RTSI = Rätten Till Subkulturell Identitet) som kommer hålla en workshop kring alterofobi och även berätta om sitt arbete mot diskriminering av subkulturer.
För de litteraturälskande kommer det att djupdykas i skräckromantiken då festivalen gästas av konceptet Northern Abbey av Emelie Klein, som kommer ha med ett litet bibliotek och hålla i skrivarworkshops samt högläsning i en suggestiv miljö.
Det blir även en modevisning av samiske konstnären och designern Tomas Ponga som blandar subkulturella stilar med samisk tradition i sin nya kollektion Noaidi.

På lördagkväll fortsätter musik- och dansprogrammet. Bland annat kommer det (delvis) lokala synthstoltheterna Red Cell att uppträda samt gothrocklegenderna Dark Side Cowboys som gör ett av få Sverigeframträdanden på festivalen i Sandviken.

Arrangörerna bakom Alternativfesten är den nystartade kulturföreningen AlternativaCultura i Sandviken där deras främsta syfte är att främja subkulturell utveckling.

När: 9 -11 November, Kulturcentrum (Köpmangatan 1)

Fredag:
Dörrarna öppnas kl. 20 (Scenprogram från klockan 20.30)

Lördag:
Dagprogram mellan kl. 12 - 17 - Fri entré!
Dörrarna för kvällen öppnas kl. 19 (Scenprogram från klockan 19.30)

Mer information och komplett program om Alternativfesten finns i länken nedan:

Alternativfesten.selänk till annan webbplats

Sidan uppdaterad: 2018-11-07 07.00
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Alternativfesten