Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Nyinvigda Sportbiblioteket öppet

I samband med Sandvikendagarna den 17 juni invigdes Sportbiblioteket. Verksamheten är nu i full gång och alla är välkomna att låna sportartiklar.

Idrott för alla

Sportbiblioteket är ett samarbete mellan kultur- och fritidsförvaltningen och arbetslivsförvaltningen och är en verksamhet med fokus på att göra idrott tillgängliga för alla.
Syftet är att fler människor ska kunna idrotta spontant och att alla ska få möjlighet att idrotta oavsett ekonomiska förutsättningar.
Redan förra sommaren startade ett projekt med att låna ut sportartiklar på Folkbiblioteket. Efter ett lyckat försök är nu Sportbiblioteket en fristående verksamhet med egen lokal i Kulturcentrum.                        

Sportbiblioteket är en viktig satsning i Sandviken. Vi anser att alla ska ha rätt till kultur- och fritidsaktiviteter oavsett socioekonomisk bakgrund.

Niklas Bergdahl, enhetschef - Fritidsenheten

På Sportbiblioteket kan man låna olika typer av sportprylar, allt från fotbollsskor och kickbikes, till badmintonracketar och ridhjälmar. Genom att invånare hjälper till och lämnar in sportartiklar som de inte längre använder så får artiklarna nytt liv genom Sportbiblioteket.

Sara Hector invigde

På fredagen 17 juni under Sandvikendagarna invigdes Sportbiblioteket. Ingen mindre än alpina världstjärnan Sara Hector fick äran att inviga och klippa banden till den nya lokalen - dessutom skänkte hon ett par av sina skidor som man nu kan låna.

Låna med lånekort

Sportbiblioteket fungerar som ett vanligt bibliotek där man registrerar sig och får ett lånekort.
Öppettider för Sportbiblioteket är alla vardagar, måndag till fredag mellan klockan 08 och 16. Lokalen finns i i källaren under Kulturcentrum (dörren mellan stora entrén för Kulturcentrum och Wayne's Coffee)

INSAMLING AV SPORTARTIKLAR

Har du utrustning hemma som inte längre används så tar Sportbiblioteket tacksamt emot det. Det kan vara allt från fotbollsskor, skridskor, inomhusskor, klubbor, skidor, hjälmar, racketar med mera.
Utrustningen återanvänds till dess att hela livslängden är utnyttjad, vilket är bra för både människa och miljö!

Vid frågor: 026 -24 19 73

Sidan uppdaterad: 2016-06-21 07.00
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Naturbild