Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Nytt tillagningskök på Ovansjögården

Under onsdagen var det tårtkalas och invigning av det nya tillagningsköket på vård- och omsorgsboendet Ovansjögården i Kungsgården.

Ovansjögården är ett vård- och omsorgsboende i Kungsgården med 35 lägenheter varav 7 lägenheter som är gruppboende för personer med demens. Under onsdagen var det stort tårtkalas med alla boende på Ovansjögården för att fira att de nu har ett eget tillagningskök med egen kock i huset.

Att maten lagas i det egna köket och nära de boende upplevs positivt när doften från nylagad mat i ett levande kök sprids i huset. En yrkeskunnig person i det egna köket gör också att det blir lättare att justera menyn efter de behov som uppstår med kort varsel än det kan vara om man beställer mat från ett annat kök.

Tidigare kom leveranser av färdiglagad mat till Ovansjögården med lastbil två gånger om dagen. Genom att maten nu lagas på plats minskar antalet transporter vilket även ger miljövinster.

I Sandvikens kommun finns idag 5 stycken tillagningskök som ligger på vård- och omsorgsboenden. Alla boenden i Sandvikens kommun har samma meny och maten lagas efter gemensamma recept oavsett vilket kök den tillagas.

Mer information

Ovansjögården

Sidan uppdaterad: 2015-05-21 09.08
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Tårtkalas på Ovansjögården
Kocken Per i det nya köket

Kocken Per i det nya köket

Alla boende bjöds på tårta vid invigningen

Alla boende bjöds på tårta vid invigningen

Fika på Ovansjögården