Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Öppna jämförelser, gymnasiet

Sveriges Kommuner och Landstings årliga sammanställning, Öppna jämförelser, lyfter fram Sandvikens kommuns arbete med studiero, trygghet och motivation inom gymnasieskolan som gott exempel.

Tillsammans med god måluppfyllelse för yrkesprogrammen visar årets jämförelser att Sandviken har en bra gymnasieskola.

Öppna jämförelser rankar Sveriges kommuner inom olika delar av den offentliga verksamheten och nu släpps jämförelserna inom gymnasieskolan. Metoden är att titta på ett flertal olika nyckeltal som huvudmännen för utbildningarna rapporterar till SCB och att sätta upp dessa i relation till varandra. Beroende på placering i rankinglistan får kommunen olika färger (rött, gult och grönt) inom respektive nyckeltal.

Alla nyckeltal ges som egna värden vilket kan betyda att en kommun kan ligga på både grönt inom vissa områden och rött inom andra. Vid grönt är kommunen placerad bland topp 25% av kommunerna, rött de nedre 25% och gult däremellan.

För Sandvikens kommun ligger resultaten fördelade med 7 gröna, 13 gula 3 röda områden.

De gröna områden berör framförallt yrkesutbildningarna på Bessemerskolan, som särskiljer sig mot övriga landet genom att ha en stor andel elever som går på yrkesprogrammen. Den utmaning som skolan har är att öka genomströmningen på högskoleförberedande programmen så att fler elever uppnår examen efter 3 år.

Skolan har genomfört med ett omfattande arbete för att säkerställa att “rätt sak görs vid rätt tidpunkt på rätt sätt”. Det arbetet kan vi se frukten av för yrkesprogrammen och vi är på rätt väg med högskoleförberedande programmen, men där finns lite kvar att arbeta med, Eva Simonsson, gymnasiechef.

Gymnasieskolan har valt att arbeta med sina processer i enlighet med organisationen SIQ:s program för systematiskt kvalitetsarbete och kunskapsförvaltningen har initierat samma utvecklingsarbete inom övriga förvaltningens områden.

Ta del av hela rapporten

Öppna jämförelser, gymnasietlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontaktperson

Kenneth Humling, kvalitetsutvecklare, 026-24 13 62

Sidan uppdaterad: 2017-09-14 10.09
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Gymnasieelever, Bessemerskolan