Pär Jerfström ny kommun­direktör i Sandvikens kommun

Pär Jerfström, idag kommundirektör i Säters kommun, återvänder till sin uppväxtkommun som ny kommundirektör i Sandviken.

Pär Jerfström är 53 år och kommer närmast från tjänsten som kommundirektör i Säters kommun. Han har lång erfarenhet av ledarskap inom militären såväl som den offentliga- och privata sektorn.

Kommundirektör är den högsta tjänstepersonen i kommunen och den enda person som rekryteras och tillsätts av kommunens politiska ledning. Beslut om ny kommundirektör fattades på tisdagen av kommunstyrelsen.

Rekryteringsgruppen har bestått av Peter Kärnström (S) kommunalråd och tillika kommunstyrelsens ordförande, Kerstin Almén (S) kommunalråd samt Jonny Bratberg (M) oppositionsråd.

Pär Jerfströms erfarenhet och ledarskap kommer väl till pass inför de stora utmaningar och möjligheter som Sandviken står inför, säger Peter Kärnström.

Det gläder mig särskilt att vi var helt eniga i rekryteringsgruppen såväl som med den fackliga gruppen. säger Kerstin Almén.

Pär är resultatorienterad och har stor omvärldsbevakning, sen har han erfarenhet av integration som är något som vi kan ha stor nytta av, säger Jonny Bratberg.

Pär Jerfström beräknas börja arbeta 19 augusti och ersätter Ann-Katrin Sundelius som efter drygt 9 år som kommundirektör går i pension den 1 juli.

Sandvikens kommun ligger mig varm om hjärtat och jag har under åren observerat en kommun som vågar satsa och där stoltheten för de starka företagen och besöksmålen växer. Samtidigt finns en mängd spännande utmaningar som jag ser fram mot att göra något bra av, säger Pär Jerfström.

Mer information

Kontaktuppgifter till kommundirektör

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Pär Jerfström

Pär Jerfström blir ny kommundirektör i Sandvikens kommun. Han beräknas tillträda tjänsten den 19 augusti.