Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Planterar blomsterlökar i Jansasparken

Lagom till första snön börjar arbetet med att plantera blomsterlökar i Jansasparken. Till våren blommar lökarna som tulpaner och allium.

Lökarna sätts i en halvmeterbreda slingor. Blomsterlökarna som sätts nu utgör 2 000 av de 9927 blommor och växter som kommer att pryda parken när den är klar.

Så fort det blir gynnsamma förhållanden för plantering kommer vi att sätta perennerna. Det kommer att bli planterade sommarblommor också, men de planterar vi runt midsommar, berättar Görgen Olofsson som är parkchef på Sandvikenhus.

Brukar ni ofta sätta blomsterlök så här sent på året?

Det har hänt, men lite sent på året är det, säger Fia Karlsson på Sandvikenhus som arbetar med att plantera blomsterlökarna.

Vi har haft tur med vädret och är glada att vi hinner plantera de flesta blomsterlökar i år. En liten del kommer vi att plantera nästa höst, säger Andreas Sundström, delprojektledare för Plussa centrum.

Hur ser arbetet i Jansasparken ut under nästa år?

Det återstår en del arbete inne i parken. Det som är kvar är att göra klart stenläggningen och fontänen. Sedan ska gräsmattor och perenna växter planteras. Området framför ingången till Kulturcentrum kommer också att färdigställas under våren och försommaren, berättar Andreas Sundström.

Läs mer om satsningen Plussa centrum.

Sidan uppdaterad: 2015-11-19 14.45
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Planterar blomsterlökar i Jansasparken