Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Polisen ska sätta fart på läsningen i sommar.

I sommar deltar alla bibliotek i Sandvikens kommun återigen i det nationella läsprojektet Sommarboken, vars syfte är att uppmuntra barns fria läsning under sommarlovet. Bland annat blir det deckarvandring med besök av polisen.

Enligt de senaste PISA-undersökningarna sjunker läsförståelsen och det är en viktig uppgift för biblioteken att arbeta med att vända den trenden och uppmuntra barn till läsning. Färsk forskning visar att några av de mer lyckosamma metoderna för att få barn att läsa, är att satsa på just sommarläsningsprogram med fri läsning. En annan framgångsfaktor är att ge barnen möjlighet att prata och samtala om sin läsning med varandra samt att använda sig av läsande förebilder. Allt detta ryms i årets upplaga av Sommarboken.

Vi anordnar denna sommar sex träffar för barn i Sandvikens kommun. Alla barn mellan 8-12 år välkomna att  delta.

Torsdagen den 9 juni kl. 15.00 har alla bibliotek i Sandviken öppet för att dela ut Sommarbokenväskor och ge lästips till barn mellan 8-12 år. Vid ytterligare fyra tillfällen under sommarlovet kommer Björksätra bibliotek och Sandvikens bibliotek att anordna lästräffar, med möjlighet för barn att träffas och prata böcker.

Torsdagen den 30 juni kl. 14.00 på Folkbiblioteket i Kulturcentrum blir det en lästräff med deckartema. Barnen får gå deckarvandring på biblioteket samt träffa en polis som kommer och berättar om sitt yrke och ger lästips.

I slutet av sommaren, torsdagen den 25 augusti kl. 15.00 avslutar vi Sommarboken 2016 med ett stort avslutningskalas på Folkbiblioteket i Kulturcentrum.

Mer information

Om satsningen nationellt: www.sommarboken.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad: 2016-06-08 13.00
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Naturbild