Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Ponsse öppnar ny anläggning i Sandviken

Ponsse AB som tillverkar och underhåller skogsmaskiner kommer att öppna en anläggning i Sandviken under våren 2019. Ett ökat servicebehov från kunder i regionen och bra lokaliseringsmöjligheter gjorde att valet föll på Sandviken.

Vi ser det som mycket positivt att vi har en etablering i Sandviken som stärker vårt näringsliv och ger fler arbetstillfällen. Ponsse är ett starkt varumärke och vi välkomnar dem till Sandviken, säger Jan Fagerström, näringslivsutvecklare på Sandvikens kommun.

Vi  har sett ett ökat servicebehov från våra kunder i området Dalarna/Gävleborg och för att bättre kunna möta detta har vi valt att öppna ytterligare en serviceverkstad, berättar Urban Folkesson, eftermarknadschef på Ponsse.

Invigning maj 2019

Ponsse räknar med att den nya anläggningen, som är lättillgängligt belägen i Lövbackens industriområde i Sandviken i korsningen mellan Blixtvägen och Dunderbacken, kommer att vara klar för invigning 1 maj 2019.

Anläggningen kommer att bestå av en ändamålsenlig verkstad med bland annat travers för tunga jobb, hydraulslangtillverkning, servicestation för AC med mera. Fastigheten kommer även att inkludera butik och lager med både förbrukningsartiklar och reservdelar anpassat efter områdets behov.

Rekrytering pågår

Ponsse har redan hunnit med att rekrytera en platsansvarig samt en servicetekniker/fältmekaniker. Ytterligare rekryteringsprocesser kommer att för att göra den nya verkstaden helt komplett. 

Rötter inom skogsbruk

Ponsse är en av världens främsta skogmaskinstillverkare. Ponsse-koncernen har specialiserat sig på tillverkning, försäljning och underhåll av skogsmaskiner för kortvirkesmetoden (CTL) samt tillhörande datasystem. Idag finns Ponsse i närmare 40. I Sverige ligger Ponsse ABs kontor utanför Surahammar och de har i dagsläget ytterligare fyra egna verkstäder i Haparanda, Åsele, Örnsköldsvik och Värnamo.

Sidan uppdaterad: 2018-11-13 07.00
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

En av Ponsses skogsmaskiner