Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Positiva centrumvibbar efter renovering

Ett halvår efter att byggprojektet Plussa centrum sker en stadig ökning av besökssiffror och årets julhandel var positiv sett till hur trenden för stadskärnor ser ut.

Nu fortsätter vi med andra satsningar för att fortsätta förverkliga medborgarnas vision om ett centrum fullt av liv och rörelse.

Ökning av besökssiffror och positiv julhandel

Sandvikens centrum har en positiv besöksutveckling jämfört med föregående år och kurvan går uppåt. I snitt visar besöksstatistiken under våren på 84 000 rörelser i veckan i Sandvikens centrum.

Även julhandeln gick bättre än i andra jämförbara städer. Många stadskärnor och köpcentrum hade minskat antal besökare i december visar en undersökning som omfattar 20 stadskärnor från norr till söder.

Vid en jämförelse visar statistiken att besöken i Sandvikens centrum i december ökade med 0,6 % jämfört med december 2016. Snittet för samtliga citykärnor som var med i denna undersökning visade en minskning med 4,5 %, säger Joakim Fröderberg, på företaget Manalyze som genomförde undersökningen.

Fortsätter plussa centrum

Sandvikens Kommun fortsätter arbetet med att plussa centrum, dels genom att anpassa lokalen för den nya biografen, men också genom och satsningar på evenemang i centrum.

Kommunen investerar 19 miljoner på den nya biografen. Då vi äger en fastighet som tidigare varit en biograf kan vi renovera lokalerna och medverka till att ge våra invånare en bra bioupplevelse. Investeringen kommer att ge positiva effekter för hela centrum. säger Erika Ågren, teknisk chef.

Kommunen hjälper också till både praktiskt och ekonomiskt under Sandvikendagarna, Halloween, Julskyltningen och Stora Träffen, berättar Jan Fagerström, näringslivsutvecklare.

Byggprojektet höll tidplan och budget

Den totala prislappen för centrumrenoveringen blev 78,8 miljoner kr, vilket inkluderar förnyelsen av Jansasparken, skapande av Drottningtorget, restaurering av byggnaden som nu är restaurangen The Church, samt renovering av gågatorna.

Vi har fått väldigt mycket positiva reaktioner från både medborgare, besökare och handlare, säger Erika Ågren.

Läs mer om Plussa Centrum-projektet

Sidan uppdaterad: 2018-04-05 14.29
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Julhandel i Sandvikens centrum