Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Premiär för Sandvikens nya biograf

Fredag 19 oktober öppnar Sandvikens efterlängtade nya biograf, Grand. Den första föreställningen börjar klockan 12.45. Vi ser fram emot många förstklassiga bioupplevelser!

Senaste tekniken

Biografen erbjuder 5-6 meter i takhöjd, 11 meter duk, 3 salonger och förbättrad tillgänglighet för besökarna. På fredag öppnas dörrarna.

Vi har den senaste tekniken både när det gäller ljud och bild och riktigt bra komfort i salongerna. Vi erbjuder våra gäster den bästa bioupplevelsen man kan få i regionen, säger Björn Wallgren, ägare till Björnbiografer.

Se vilka filmer som visas under premiärveckanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Satsar på komfort och kvalitet

Besökare kan välja mellan att sitta i VIP-stolar som går att fälla ner till liggläge, plus-stolar med egna armstöd och fotkuddar eller vanliga sköna stolar. Björn och hans anställda provsatt i över tre timmar per person och per modell av biostolar som de provade ut till Grand.

Vi ratade tre modeller innan vi hittade de rätta stolarna. Man måste kunna sitta skönt, det är väldigt viktigt för oss. Därför har vi satsat på komfort och kvalitet med ett bra utbud av olika stolar och rymligt benutrymme, istället för flest antal platser, berättar Björn.

Ett lyft för Sandvikens centrum

Björnbiografer har satsat över 5 miljoner kronor i ny teknik och komfort för att möta förväntningarna hos dagens och morgondagens biografbesökare. Sandvikens Kommun är fastighetsägare och har investerat 19 miljoner kr på rust och underhåll av lokalerna.

Det är en fortsättning på vårt arbete för ett attraktivt och levande centrum, säger Erika Ågren, teknisk chef.

Kuriosa och fakta

  • salong 1 har 101 stolar, salong 2 har 45 stolar och salong 3 har 18 stolar.
  • Biografen är tillgänglighetsanpassad och det finns platser för rullstol.
  • De totalt 27 VIP-stolarna kommer att bytas ut mot ännu lyxigare stolar i december.
  • Grand erbjuder självklart sedvanlig försäljning av biljetter och snacks: popcorn, cheddarpopcorn, varma snacks, läsk, kaffe och ett mindre sortiment av godis.
  • Du kommer att kunna boka en hel biosalong! Den minsta salongen med 18 platser kan bokas t ex till kompiskvällar, släktträffar, kalas och liknande. 
  • I lokalen låg tidigare biografen Grand som invigdes redan hösten 1936. Sandvikens Bingo flyttade in i dessa lokaler 1992. Sandviken Bingo flyttade till Hyttgatan 19 under 2018 efter att ha fått frågan om de kunde tänka sig en annan lokal så att fastigheten kunde bli en biograf igen. Tack Sandvikens Bingo och hoppas ni trivs nya lokalerna!
  • Sandvikens Kommun har investerat 19 miljoner kronor i rust av lokalerna och Björn Bio har anpassat fastigheten och köpt in teknik och inredning för över 5 miljoner kronor.
  • År 1991 blev Roxystar (Sandvikens gamla biograf) den första landsortsbion i Sverige som hade popcornförsäljning.

Sidan uppdaterad: 2018-10-17 07.00
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Entrén till biografen Grand.