Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Rapatac får 3,8 miljoner kronor till projektet Somewhere in Sandviken

Stödet kommer från Arvsfonden till insamlingsstiftelsen Rapatac. Projektet syftar till att möjliggöra att barn och unga kan påverka kultur och stadsutvecklingen i Sandviken, genom ett stärkt barn- och ungdomsperspektiv.

Mål att lyfta fram platser och berättelser med betydelse

Målgruppen för projektet är barn och ungdomar i åldern 10 – 18 år som bor i Sandviken med omnejd. Inom projektet får målgruppen lära känna sin stad, dess historia, kultur och stadsplanering. Målet är att lyfta fram platser och berättelser med betydelse både för unga och för Sandviken, planera ett nytt promenadstråk och ta fram konkreta förslag till beslutsfattare för en tryggare och mer attraktiv stadsmiljö.

Rapatac ser otroligt mycket fram emot att genomföra detta projekt för Sandvikens unga, med fokus på bland annat att barnen och ungdomarna får lära känna Sandviken och dess historia, och även vara med och bidra med sina egna tankar och perspektiv i staden där de växer upp. Fantastiskt roligt!

Moussa NDiaye, grundare Rapatac.

Resultatet ska visas som utställning, metodmaterial, hemsida och app

En grupp ambassadörer från målgruppen kommer att ingå i projektgruppen, som planerar aktiviteter utifrån resterande deltagares idéer och förslag. I projektet integreras konst, musik, dans och skapande för att lyfta staden och de allmänna platserna. Resultaten ska utmynna i en utställning för allmänheten, ett metodmaterial för fortsatt arbete med nya deltagare, en hemsida och en applikation med samlad information och karta över det nya promenadstråket i Sandviken.

Bilden är från Rapatacs invigning i Sandviken 2019.

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se