Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Rättelse – fel i skolinformation i Din Lokaltidning

I veckans Din Lokaltidning står det på sidan 14 att av de 50 elever som idag går i årskurs 6 på Jernvallsskolan, kommer 25 att börja på Björksätraskolan och 25 på Murgårdsskolan. Detta stämmer inte. Däremot kommer högstadieelever som bor i Årsunda att tillhöra Murgårdsskolans upptagningsområde.

Det blev ett olyckligt missförstånd när jag intervjuades av Din Lokaltidning. För de elever som idag går i årskurs 6 på Jernvallsskolan gäller samma system som för övriga sjätteklassare i kommunens F-6 skolor. Närhetsprincipen och skolvalet avgör vilken högstadieskola som respektive elev kommer att gå på. Eleverna på Jernvallsskolan kommer att hänvisas till Björksätraskolan och eleverna i Årsunda till Murgårdsskolan, säger Lars Karlsson, ordförande i Kunskapsnämnden.

Beslutet att Jernvallsskolan blir en F-6 skola innebär även ett större upptagningsområde till Jernvallskolan. Antalet förskoleklasser på skolan ökar från två till fyra. Samtidigt ändras Murgårdsskolans upptagningsområde till att inkludera Årsundas elever.

Skolval pågår 12 februari – 12 mars

Vi vet ännu inte hur många av Jernvallsskolans blivande sjuor som söker till vilken skola. Men utifrån upptagningsområden kommer de flesta att sannolikt gå på Björksätraskolan, säger Inger Norman, skolchef i Sandvikens kommun.

Ansök om högstadieskola via kommunens e-tjänst för skolval

Se fakta om kommunens grundskolor

Om du söker en placering i en fristående skola tar du själv kontakt med den fristående skolan. Gå gärna in i e-tjänsten för det kommunala skolvalet och meddela om ni kommer att söka till eller redan har en garanterad plats vid en fristående skola. Det underlättar skolvalshanteringen.

Sidan publicerad: 2020-01-28 20.16
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Hand som håller i överstrykningspenna.