Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Rösträkning i valet till Europaparlamentet

Söndag 26 maj var det val till Europaparlamentet. Rösträkningen påbörjades efter att vallokalerna stängdes och ett prelimärt resultat redovisas från kl. 23.00.

När röstningen avslutas på valdagen börjar röstmottagarna i varje vallokal med rösträkningen. I vallokalen räknas de röster som tagits emot där under valdagen och de förtidsröster som levererats till vallokalen för att räknas där. När räkningen är klar rapporteras resultatet till länsstyrelsen per telefon. Resultatet registreras in i Valmyndighetens valdatasystem och visas på länken nedan från kl. 23.00.

Mer information om rösträkning - val.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Valnämndens preliminära rösträkning på onsdagen

På onsdag den 29 maj kl.10.00 räknar valnämnden de förtidsröster som inte hann fram till vallokalerna under valdagen. Rösterna är framför allt förtidsröster som lämnats i andra kommuner under valhelgen men även brevröster och röster från ambassader. 

Rösträkningen är offentlig och vem som helst kan komma och titta hur det går till. Kontakta Medborgarservice för anvisning av lokal.

Slutlig rösträkning

Måndagen efter valdagen påbörjar länsstyrelserna den slutliga rösträkningen. Då bedömer och räknar länsstyrelsen alla rösterna en gång till. All rösträkning är offentlig och vem som helst kan komma och titta hur det går till.

Följ det slutliga resultatet på val.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Det slutliga resultatet för valet till Europaparlamentet fastställs cirka en vecka efter valdagen.

Mer information

Sidan uppdaterad: 2019-05-26 21.00
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Valkuvert