Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

SAIK ser bandyn som ett gemensamt språk

Bandyföreningen SAIK arrangerar varje vecka i vinter vad de kallar skridskoskoj. Syftet är att låta barn träffa nya vänner, motionera och göra något nytt.

Delta i en gemenskap

Skridskoskoj bjuder in barn mellan åldrarna 7-12 år att delta i skridskoåkning, där allt från resa till utrustning är helt kostnadsfritt. Med detta menar SAIK att de bjuder in alla, oavsett bakgrund, kultur eller funktionsnedsättning att delta på egna villkor. Att få samlas kring något och på så sätt skapa en gemenskap hoppas SAIK ska vara något som motverkar utanförskap i samhället.

Var med på egna villkor

Är du en van skridskoåkare eller en nybörjare spelar ingen roll. Skridskoskoj har anpassat det så att det finns två planer att spela på vilket i sin tur gör det möjligt för alla att delta som de själva vill. En plan kommer fokusera på de som vill prova på hur det är att åka på is i lugn och ro, medan den andra planen har ett fokus på 7-mannalag.

Ta del av Sandvikens kultur

Bandyn är något som ses gå hand i hand med Sandviken. Ett framgångsrikt bandylag och en utmärkande bandyarena är två saker som verkligen sätter staden på kartan. För personer från andra länder ses det som en möjlighet att få delta i något som är en del av Sandvikens kultur.

59 000 till ungdomsidrotten

2016 fick SAIK 59 000 kronor från Svenska Spels satsning på ungdomsidrotten kallad ”Gräsroten”. En del av dessa pengar har använts till skapandet av skridskoskoj och därmed skapat en miljö där barn kan leka och lära känna nya vänner oavsett förutsättningar.

Mer information

SAIK - mer än bara bandylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad: 2017-02-08 15.00
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se