Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Samarbete med handlare plussar centrum under byggtiden

Anpassningar i tidsplanen och anställning av en operativ projektledare för centrum är några exempel på hur kommunen underlättar för centrumhandeln under byggtiden.

Målet med nya centrum är att skapa mötesplatser och göra centrum till ett ställe där sandvikenborna vill vistas och spendera tid. Även om upprustningen är nödvändig påverkar den handeln under byggtiden med tanke på både buller och kundflöden. Samarbete med butiksägare är därför extra viktigt under tiden arbetet pågår.

Vi anpassar arbetet så mycket det går för att underlätta situationen för handlarna i centrum, berättar Wendy Juntunen, kommunikatör i Plussa centrum-projektet.

Så här underlättar vi byggtiden för centrumhandlarna

  • Vi väntade med att göra klart markstensläggning på Smedsgatan tills efter höstmarknaden. Vi skjuter också på byggstarten för renoveringen av Stadshuset en vecka för att möjliggöra tivoli på Jerntorget under Stora träffen.
  • Tekniska kontoret anställer en operativ projektledare för centrum på 50 % under resten av byggtiden. Personen ska bland annat hjälpa till och samordna evenemang och annat som lockar besökare till centrum under tiden upprustningen pågår.
  • Arbetet har pågått utan uppehåll hela sommaren för att hinna klart så fort som möjligt.
  • Vi bjuder in till informationsträffar och går runt och besöker handlare kontinuerligt.
  • Allt arbete framför butikernas entréer sker före eller efter stängningstid i så stor mån som möjligt.
  • Vi passar på att tillgänglighetsanpassa gatunivån så att personer med barnvagn, rullator eller rullstol lättare kan ta sig in i butikerna. Tidigare var det stora höjdskillnader och trappsteg in till många butiker.

Nytt både under och ovan jord

Arbetet med att Plussa Sandvikens centrum är omfattande och innebär att vi renoverar gågatorna både under och ovan jord. Under gatorna byter vi ledningar för vatten, avlopp, fiber, el och fjärrvärme.

Samtidigt passar vi på och förnyar övriga ledningar samt allt ovanpå gatorna från papperskorgar till cykelställ, växter, bänkar, beläggning och belysning. Arbetet ska vara klart till den 31 oktober 2017.

Läs mer om Plussa centrum.

Plussa centrum med dina idéer

Du har fortfarande möjlighet att plussa centrum med dina idéer.

Tipsa oss genom att fylla i formuläret.

Sidan uppdaterad: 2016-09-15 07.00
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Vi bygger för att plussa centrum.