Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Sandupptagning på gator och cykelvägar

Nu är det dags för sandupptagning från gator, gångbanor och cykelvägar i Sandviken och Storvik. Passa på att sopa ut sanden vid din tomtgräns innan maskinerna kommer!

Sopa ut sanden i körbanan

Sopa din gångbana eller motsvarande utrymme innan våra maskiner kommer  till ditt område. Du får då sopa ut sanden i körbanan, så tar vi med oss den när vi ändå är där. Om vädret tillåter beräknas grovsopning starta vecka 15, måndag 6 april, därefter beräknas sandupptagningen starta vecka 16, tisdag 14 april. Arbetet beräknas ta ca 5 veckor. På länken till Sandviken Energis webbplats finns en karta där du ser turordningen för olika områden.

Du som är fastighetsägare samarbetar med oss och håller din gångbana ren från sand. Finns det ingen gångbana gäller en meter från tomtgränsen. Hjälp oss att sopa gatan närmast trottoarkanten, där maskinen inte kommer åt.

Såga ner uthängande grenar som hindrar sopmaskinens framkomlighet, men tänk på att trädgårdsavfallet inte får sopas ut i gatan. Lägg löv och grenar i komposten istället.

Observera att sandupptagningen sker i flera steg och att vi därför inte är klara när den första maskinen passerat din fastighet.

Tänk på att datumparkeringen gäller till och med 15 maj.

Centrum och cykelbanor

Sandupptagningen på gågatorna i centrum och på cykelbanorna pågår. Arbetet startar med en första grovsopning för att få bort så mycket grus som möjligt och sedan rengör vi grundligare.

Mer information

Kontakta Sandviken Energis kundservice på tel. 026-24 16 00 för mer information.

Sandupptagning - Sandviken Energilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad: 2020-03-30 07.55
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Maskin som sopar upp sand