Sandviken årets UF-kommun

Sandvikens kommun har på torsdagen utsetts till årets UF-kommun. I år är det femte gången som kommunen får ta emot utmärkelsen.

Idag tog vi med stolthet emot priset som årets UF-kommun, igen! Elever och personal på Bessemer och Göranssonska skolan gör ett fantastiskt arbete. Vi är helt outstanding, säger Kerstin Almén (S) Kommunalråd.

Per-Ola Grönberg, kommunalråd för Liberalerna fortsätter:

Den här möjligheten som eleverna får genom att driva UF företag är en viktig pusselbit för att stimulera framtidens företagare i kommunen.

En viktig detalj i Sandvikens framgångsrecept är att alla får vara med. Bessemerskolan har UF både på Särskolan och Språkintro.

Sandvikens kommun tog emot utmärkelsen vid UF-mässan i Iggesund med följande motivering: ”Vinnaren av årets kommun har stora planer inför framtiden vilka kommer ge ännu fler elever chansen att driva UF-företag. På skolorna i kommunen ser man UF som en naturlig del i utbildningen och en av skolorna har 100% genomströmning. Det innebär att alla elever avslutar sitt UF-år med ett intyg i handen. I år driver 330 elever UF i kommunen, vilket betyder att över 80 % av en årskull fått chansen att driva ett UF-företag. Dessa siffror visar att kommunen överträffar alla förväntningar då rikssnittet ligger på 29%".

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Sandviken årets uf-kommun

Kommunalråden Kestin Almén (S) och Per-Ola Grönberg (L) mottog utmärkelsen årets UF-kommun på UF-mässan i Iggesund.