Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Sandviken betygsatt i ny Gästundersökning

Sommaren 2017 genomfördes en gästundersökning i Gävleborgs län. Enligt undersökningen har Sandviken många troget återkommande turister som är mycket nöjda med helhetsupplevelsen av Sandviken som besöksmål.

Positiva resultat för Sandviken

Av de 15 delområden som besökarna fick betygsätta i undersökningen så fick Sandviken ett högre medelbetyg än länet som helhet på åtta delområden, och samma medelbetyg på sex av frågorna.

Extra roligt är att besökarna på en sexgradig skala gav helhetsupplevelsen i Sandviken medelbetyget 5,5. Många mycket nöjda besökare i Sandviken sommaren 2017, alltså. Och ett mycket gott betyg till Sandviken som turiststad.

Undersökningen visar på att Sandviken är en stark destination även sommartid, säger Eva Hofstrand, Turistchef Sandvikens Kommun

Undersökningen visade även att:

  • 84 % av besökarna uppgav att de säkert eller troligen kommer att återvända till Sandviken nästa sommar
  • 96 % av besökarna uppgav att de säkert eller troligen kommer att rekommendera Sandviken som besöksmål till sina vänner och bekanta
  • 78 % har besökt Sandviken tidigare

Positiva siffror för Sandvikens besöksnäring. Då resande ofta är synonymt med nya upplevelser och att se nya resmål väljer ändå så många att återvända till Sandviken.

Utmärkande besöksmål i Sandviken

Gästundersökningen har även sammanställt resultat från vissa enskilda besöksanläggningar. Från Sandvikens kommun är dessa Naturum Gysinge och Björk&Berries. Precis som Sandviken i helhet fick de positiva resultat.
I helhetsbetyg för besöksanläggningen fick Naturum Gysinge medelbetyget 5,5 av 6 och Björk&Berries 5,4 av 6. Mycket positiva resultat.

Om undersökningen

Gästundersökningen som genomfördes i Gävleborgs län sommaren 2017 var beställd av Region Gävleborg och NordAnalys AB har fungerat som projektledare för undersökningens upplägg, bearbetning och resultatredovisning. Totalt resulterade undersökningen i 1840 enkätsvar i Gävleborgs län. Varav 238 av dessa i Sandvikens kommun.

Sidan publicerad: 2018-01-05 05.30
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Gäss i Gysinge