Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Sandviken Energi investerar i infrastruktur på Bredmossen

Sandviken Energi förnyar nu ledningar och tryggar framtida leveranser av bland annat fjärrvärme, fiber och gatubelysning.

Detta i samband med att Stallgatan och Förrådsgatan får nya gator. En viktig investering för företagen i området.

Med start i april 2019 kommer Sandviken Energi bygga ut och byta ledningar för vatten och avlopp, fjärrvärme, el, gatubelysning och fiber på Stallgatan och Förrådsgatan.

- Det här är viktiga investeringar för företagen i området. När vi har förnyat ledningarna under mark kommer vi göra nya gator. Idag är körbanan dålig på vissa ställen och ledningarna behöver förnyas för att trygga framtida leveranser, säger Patrick Sjöstedt, projektledare på Sandviken Energi.

Arbetet inleddes den 8 april

Arbetet kommer att utföras i tre etapper. Under den första etappen rustas den östra delen av Förrådsgatan och arbetet inleddes i måndags 8 april.

- Vi har fört dialog med berörda företag och fastighetsägare för att genomföra projektet på bästa sätt. Visst kommer arbetet att märkas och påverka trafiken i området. Men skyltning och information ska underlätta för trafikanter att välja rätt väg, förklarar Patrick.

2020 får gatorna ny beläggning

Arbetet beräknas pågå året ut och gatorna färdigställs med ny beläggning våren 2020. Byte av gatubelysning och underhåll av gatorna görs på uppdrag av Tekniska kontoret, Sandvikens kommun.

Mer information

Etappindelningar och mer information finns på Sandviken Energis webbsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerad: 2019-04-11 10.49
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Skylt för vägarbete