Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Sandvikenförfattare dubbelt aktuell

Camilla Lagerqvists nya ungdomsroman Den vita döden utkommer samtidigt som hennes samarbete med Litteraturhuset Trampolin resulterar i både en rapport och ett inspirationsmaterial för skolklasser. 

Camilla Lagerqvist från Sandviken är en hyllad författare av ungdomsromaner och i dagarna kommer hennes nya bok Den vita döden, om kärlek i dödens väntrum, ut. Den handlar om trettonåriga Julia som på sanatorium, någon gång på 30-talet, träffar Luca. För första gången i sitt liv får Julia uppleva riktig kärlek. 

Hennes tidigare bokserie om barnen i motståndsgruppen Svarta rosorna utspelade sig i gränstrakterna mellan Sverige och Norge under andra världskriget.

En av böckerna i den serien, Uppdraget, har legat till grund för ett koncept med fokus på historia, litteratur och kreativt skrivande. Elever i åk 6 har varit med i projektet som har varit ett samarbete mellan Camilla, Litteratur­huset Trampolin och dramapedagog Ulrika Goude Westby.

Det har varit ett oerhört roligt projekt att jobba med, framförallt för att det har uppskattats av både elever och pedagoger. Dessutom visar det att man inte behöver sitta i en skolbänk för att lära sig de ämnen som finns i läroplanen, säger Camilla Lagerqvist.

Ett inspirationsmaterial finns nu som beskriver arbetet med klasserna och där den som vill prova arbetssättet i barn­grupp kan få tips.

Uppdraget - ett inspirationsmaterialPDF (pdf, 7.4 MB) 

Sidan uppdaterad: 2016-05-05 07.00
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Camilla Lagerqvist