Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-16.00

Sandvikenhus försäljning av fastigheter är klar

Den 26 juni skrevs köpeavtalet under av de båda parterna, Sandvikenhus och Heimstaden.

Under de kommande åren ska Sandvikenhus rusta och investera för över 1 miljard kronor och kapital behöver frigöras för att bidra till finansieringen av detta.

Vi har hittat en köpare som väl uppfyller våra krav vad det gäller långsiktighet och engagemang. Det är en aktör som vi från övriga Sverige ser satsar på såväl nyproduktion som kundnöjdhet och renoveringar av befintligt bestånd. Jag välkomnar flera aktörer till vår kommun vilket detta möjliggör, säger VD Stefan Lundqvist.

Vi är mycket glada över att göra detta kompletterande förvärv i Sandviken. Dessa fastigheter utgör ett bra komplement till befintligt bestånd i Sandviken samtidigt ger det oss möjlighet att driva vår existerande förvaltning än mer effektivt och på allvar etablera oss på orten med ett nytt förvaltningskontor. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla beståndet med stort kundfokus samt långsiktigt bidra till utvecklingen av Sandviken som ort, säger Jonathan Karlsson, transaktionsansvarig, Heimstaden.

Försäljningen innehåller 385 lägenheter och överlåtelse sker 1 oktober 2019.

Fastigheterna ligger på adresserna; Kalvdansvägen 1–19, Killingvägen 1–27, Svarvargatan 7 och 9, Norra Götgatan 12, Hyttgatan 18, Barrsätragatan 19, Storgatan 33, Baldersgatan 4 och Brednäsgatan 19.

För dig som är hyresgäst finns mer information på Sandvikenhus hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fakta

  • Hyressättningen i Sverige vilar på samma principer oavsett om det är en privat aktör eller allmännyttan; hyresförhandlingslagen. Hyrorna kommer alltså inte att höjas utan förhandling med antingen Hyresgästföreningen Aros- Gävle eller Sandvikenboendet.
  • Försäljning kommer att ske till långsiktiga och seriösa aktörer som bidrar och samarbetar i stadsförnyelsearbetet och i det sociala engagemanget.
  • Sandvikenhus är mycket stora på marknaden med över 83 % av hyresrätterna i Sandviken (motsvarande siffra i hela landet är i snitt 59%). Sandvikenhus ser därför gärna fler ägare i Sandviken som förvaltar hyresfastigheter och såtillvida gör kommunen och bolaget mindre sårbart.
  • Sandvikenhus kommer även efter denna försäljning att vara den största aktören på marknaden.
  • Urvalet av bostäder baseras på finansiella- och förvaltingskriterier.

Bilder på aktuella fastigheter och områden

Fastigheter

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Flygbild över Sandviken