Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-16.00

Sandvikens bästa UF-företag

I förra veckan utsågs Sandvikens bästa UF-företag i samband med en middag på Restaurang Bolaget. Förstapriset gick till företaget Hemtrevligt UF från Bessemerskolan. 

I Sandvikens gymnsieskolor är det varje år många elever som startar och driver företag inom Ung Företagsamhet, UF. Som avslutning på årets fantastiska UF-säsong var det dags för finalisterna att hålla en presentation om sina företag i samband med den årliga middagen på restaurang Bolaget i Sandviken.

Vid middagen deltog ca 200 elever, lärare och specialinbjudna gäster.

Vinnare av 1:a pris blev Hemtrevligt UF från Bessemerskolan med motiveringen - "Med en unik design och drivet entreprenörskap har en hemtrevlig produkt gjort succé"

På andra plats kom Rulla Bandet UF från Bessemerskolan och tredje plats V-Board UF från Göranssonska Skolan

Delad 4-5 plats tog Fire Place UF och Plastic Detox UF.

Hemtrevligt UF, vinnare av första pris bland Sandviken UF-företag

Hemtrevligt UF från Bessemerskolan tog hem 1:a pris

Sandviken — Årets UF-kommun

Tidigare i våras utsågs Sandviken för femte gången till Årets UF-kommun. En viktig detalj i Sandvikens framgångsrecept är att alla får vara med. Bessemerskolan har UF både på Särskolan och Språkintro.

Sandvikens kommun tog emot utmärkelsen vid UF-mässan i Iggesund med följande motivering: ”Vinnaren av årets kommun har stora planer inför framtiden vilka kommer ge ännu fler elever chansen att driva UF-företag. På skolorna i kommunen ser man UF som en naturlig del i utbildningen och en av skolorna har 100% genomströmning. Det innebär att alla elever avslutar sitt UF-år med ett intyg i handen. I år driver 330 elever UF i kommunen, vilket betyder att över 80 % av en årskull fått chansen att driva ett UF-företag. Dessa siffror visar att kommunen överträffar alla förväntningar då rikssnittet ligger på 29%".

Sidan uppdaterad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se