Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Sandviken.se bland de bästa webb­platserna i Sverige

Som alltid placerar sig sandviken.se i toppskiktet av kommunala webbplatser i landet. I årets stora undersökning från Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) placerar sig Sandviken på femte plats.

Digital kommunikation, information och tjänster till medborgarna får allt större betydelse inom den offentliga sektorn. Idag söker de flesta i första hand informationen via internet och förväntas få svar på sina frågor på kommunens webbplats. Även olika e-tjänster som förenklar ansökningar och service ska finnas och informationen ska vara sökbar på hemsidorna och via sökning på Google.

De tio kommunerna med högst andel svar på de 250 frågorna:

  • Mariestad, Ljusdal, Västerås 96 %
  • Gullspång 95 % 
  • Forshaga, Sandviken 94 %
  • Lidingö Karlstad, Helsingborg, Piteå 93 %

SKL's mätning "Information till alla"

SKL’s mätning "Information till alla" görs i år för åttonde året i rad. Nytt för i år är att undersökningen utförts i form av en självskattning med drygt 250 vanliga medborgarfrågor, där svaren ska finnas på webbplatsen. Undersökningen har också kompletterats med en del där sökningar skett på kontaktuppgifter för vissa funktioner inom kommunen.

Roligt att återigen få bekräftelse på att vi har en mycket bra webbplats. Undersökningen visar också på några områden som vi vill vidareutveckla för att ännu mer stödja våra kommuninvånares behov. Vi kommer t.ex. den närmaste tiden att arbeta med att införa flera nya e-tjänster som har efterfrågats i undersökningen, säger Mikael Nordgren, webbredaktör.

Hela undersökningen finns på skl.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad: 2016-11-30 15.00
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se