Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Sandviken.se i topp av de kommunala webbplatserna

När den senaste mätningen av tillgänglighet, prestanda och användbarhet utfördes för Sveriges kommuners webbplatser kom sandviken.se på första plats.

I januari månads mätning av tillgänglighet, webbprestanda och användbarhet som utförs av webbtjänsten webperf.se kom sandviken.se på första plats med övergripande betyget 4,2 av 5 möjliga.

Mätningarna görs genom automatiserade tester av t.ex. om webbplatsen följer de lagkrav som ställs på tillgänglighet, hur snabbt webbplatsen laddas och hur den tekniska kvaliteten är för webbplatsen.

Även webbplatserna sandvikenenergi.se och sandvikenhus.se placerar sig bra i mätningen av webbplatser för bolag som ägs av offentlig sektor.

Det är roligt att våra webbplatser står sig bra i jämförelse med andra inom offentlig sektor. Men vi fortsätter så klart att jobba med att bli ännu bättre för att våra kommuninvånare och andra som besöker oss på webben ska uppleva att det är enkelt och tryggt att använda våra webbplatser, säger Mikael Nordgren, webbmaster.

Sandvikens kommun använder SiteVision som system för publicering av webbplatserna. Av de 10 högst rankade webbplatserna i mätningen använder 60% SiteVision.

Mer information

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Händer som skriver på en dator