Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Sandviken.se i topp bland Sveriges kommuner

Organisationen Sveriges kommuner och landsting (SKL) presenterar idag landets mest omfattande granskning av kvalitén på kommunernas webbinformation till medborgarna. Sandvikens kommuns webbplats placerar sig i år på 4:e plats av Sveriges 290 kommuner och bäst av länets kommuner.

Informationen till medborgarna har fått en allt större betydelse inom den offentliga sektorn. Fler söker information via datorer och förväntar sig att hitta information och svar på sina frågor på kommunens webbplats.

Vi har i många år varit i toppskiktet i denna undersökning och behåller vår fjärdeplats från förra året trots att även andra kommuner blir bättre på information via webben, säger Mikael Nordgren, webbredaktör på Informationskontoret.

Områden som vi har förbättrat sedan tidigare och nu har full pott på är förskola samt gymnasieskola, fortsätter han.

Vi har arbetat hårt med att utveckla sökfunktionen på sandviken.se och det är roligt att se att vi just nu är bäst i Sverige, säger Zhonghao Cai, webbkommunikatör på Informationskontoret.

Alla verksamheter bättre än riksgenomsnittet

Alla kommunens verksamheter ligger klart över riksgenomsnittet i undersökningen, några har dock frågor som inte är besvarade eller att informationen inte hittades inom tidsgränsen två minuter som gällde i denna undersökning.

Under vintern kommer Sandvikens Kommun att introducera en ny e-tjänstplattform vilket gör det enklare att skapa de e-tjänster som efterfrågas av våra kommunmedborgare.

Mer information

Resultat och mer information om undersökningen finns på SKL:s webbplats. Information till alla - SKL.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Spindeldiagram - resultat från undersökningen webbinformation för alla

Sidan uppdaterad: 2015-10-05 13.52
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Sandviken.se är en av de bästa kommunala webbplatserna i landet.