Sandvikens kommun 3:a i UNFs kommunrapport

Sandvikens kommun rankas som 3:a i den senaste mätningen av 223 deltagande kommuner i UNFs kommunrapport över ungdomskommunerna i Sverige.

Sandvikens kommun fick betyget 4,4 på den 5-gradiga skalan där det bland annat tittas på ungas inflytande, arbete under högtider, kostnadsfria nyktra aktiviteter, nyktra mötesplatsers öppettider samt marknadsföring av dessa. De har även tittat på vilka satsningar på det drogfria föreningslivet samt vilka satsningar på kultur och fritid det finns inom kommunen. Frågor om självskattning och om kommunerna visar uppskattning av ungdomars upplevelse är inte betygsgrundande, dock jämförs detta ibland beroende på hur resultatet i kommunen ser ut.

Godkända kommuner

Kommuner godkänns när medelvärdet når upp till tre på den fem-gradiga skalan och i årets undersökning är totalt 97 kommuner (43%) godkända. Utav dessa kommuner är 17 stycken (7,6) väl godkända med ett snittresultat på fyra poäng. Detta resultat visar även på att totalt 126 kommuner (56,5%) är underkända i denna undersökning. Vilket resulterat i att resultaten procentuellt är en försämring från föregående år.

Läs rapporten i sin helhet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Orange solnedgång över sjö