Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Sandvikens kommun inför 1 500 kronor i friskvårdsbidrag till anställda

Hälsoarbete är prioriterat och kommunstyrelsen har beslutat om bättre friskvårdsförmåner. Från årsskiftet får anställda på Sandvikens kommun ett friskvårdsbidrag på 1 500 kronor per år. Förändringen innebär större valfrihet för medarbetarna.

Friskvårdsbidraget kan användas till motions- och friskvårdsaktiviteter enligt Skatteverkets regler för personalvårdsförmån i form av motion och annan friskvård. Kommunfullmäktige förväntas ta slutgiltigt beslut i september.

Valfrihet och individanpassad friskvård

Syftet är att främja hälsa och att ge stora valmöjligheter till individanpassad friskvård. Beslutet innebär mer valfrihet och bättre möjligheter för motion och friskvård för kommunens anställda som tidigare haft möjlighet att träna eller simma på Parkbadet eller ha gymkort i olika kommundelar.

Vi har även tidigare haft bra och uppskattade förmåner för friskvård men den här satsningen ger ökade förutsättningar oavsett var våra anställda bor och lika villkor för alla. Det ökar vår attraktivitet som arbetsgivare och vi tror också att den ökade valfriheten blir uppskattad bland våra lokala företagare inom träning och friskvård, säger Maria Östgren-Forsberg, HR-chef på Sandvikens kommun.

Attraktiv arbetsgivare

Friska anställda är en framgångsfaktor och friskvårdsbidrag gör också att Sandviken kommun blir en mer attraktiv arbetsgivare när ny personal ska rekryteras. Syftet med förändringen är att erbjuda friskvårdsförmåner som ligger i linje med medarbetarnas önskemål.

Beslutet går i linje med länets övriga kommuner som alla har ett friskvårdsbidrag.

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Fötter som springer.