Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Senarelagd öppning av Storviksbadet

På grund av den långvariga torkan måste vi vara sparsamma med vattnet och kommer inte att kunna fylla bassängerna vid Storviksbadet i den takt som var planerat.

Storviksbadet skulle enligt planen öppna måndag den 18/6, men ser ut att bli senarelagd på grund av rådande torka och vattenbrist.

Den mängd vatten som produceras vid vattenverken i Sandvikens kommun räcker just nu inte till för den ökade vattenåtgången i och med det varma och torra vädret som varit under en tid. För att inte behöva gå ut med ett bevattningsförbud eller riskera att vattnet tar slut uppmanar Sandviken Energi AB invånarna i Sandvikens kommun att hushålla med det kommunala dricksvattnet.

Den preliminära planen är att Storviksbadets bassänger fortsätter fyllas upp, men med ett mindre flöde än vanligtvis vilket gör att det tar längre tid.

- Vi följer de direktiv vi får från Sandviken Energi och hoppas att det inte ska bli mer än någon veckas försening, säger Kari Tryde, chef för Parkbadet som ansvarar även för Storviksbadet.

Mer information

Sidan uppdaterad: 2018-06-12 16.09
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Barn och förälder som badar