SM i mathantverk gav Högbo bruk flera medaljer

Högbo Gårdshandel tog hem två guld och två silver i årets SM i Mathantverk, när SM i mathantverk arrangerades den gångna helgen.

Mathantverkare från hela Sverige fick uppskattning, priser och beröm för många goda och originella livsmedel. Högbo Gårdshandel fick hela fyra medaljer för chark och ostar. Grattis alla vinnare, både framför kameran och hemma i köken och trädgårdar!

Stekosten vann guld

Ysteriet fick en guldmedalj i kategorin stekost för Högbo Stekost med motiveringen: "En balanserad och karaktärsfylld ost med snygg form och smidig konsistens. En klar vinnare för stekost-juryn!"

Det blev också två silvermedaljer till ysteriet för Brukets kittost och Hiertas.

Jag är jättestolt över våra medaljer. Det har betytt mycket för mig att SM i Mathantverk har hållits här och att vi har kunnat delta i branschdagarna. Det har varit mycket information och väldigt roligt, säger Hadeel Naeem, ysterska i Högbo Gårdshandel.

Rullsylta och lamm en höjdare

Guldmedaljen i kategorin värmebehandlat kött gick till charkuteriet för deras rullsylta med lamm, som vann juryns hjärta. Motiveringen löd: "En fräsch estetiskt tilltalande produkt skapad med en helhetstanke. En smak- och hantverksmässig fullträff!"

Det är jätteroligt att det gick så bra för oss. De här medaljerna är en bekräftelse att vi jobbar åt rätt håll. Vinsterna sporrar oss att fortsätta utveckla våra produkter.

Det var många pristagare från Gävleborgs län i år och det gör mig också väldigt glad. Det känns som om Gävleborg har fått fler och fler medaljer de senaste åren. Mathantverket i hela länet utvecklas och får en allt mer betydande roll säger Hans Erik Holmqvist, ansvarig för Högbo Gårdshandels charkuteri.

Juryn sitter runt ett bord och bedömer maten.

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Sm i mathantverk