Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Sommarboken blev en succé!

I sommar har Sandvikens folkbibliotek lyft fram barns lustläsning genom kampanjen Sommarboken - och redan första dagen av kampanjen hade nära 100 st sommarboksväskor delats ut! En lyckad kampanj som kommer att firas idag med en avslutningfest för alla barn, 8-12 år som har läst böcker under sommaren.

​Valfri läsning

Sommarboken är en nationell satsning initierad av Barnens bibliotek och handlar om att lyfta fram barns lustläsning. Barn i åldrarna 8-12 år har haft möjlighet att komma till sitt bibliotek, hämtat en sommarboksväska och fått fylla den med sommarlovsläsning. Utifrån Barnens biblioteks koncept har det varit helt valfritt vad man har valt att läsa och det har inte heller varit något tvång på antal böcker man måste läsa.

​Boksamtal - centralt tema

Boksamtalet har i år varit ett centralt tema för kampanjen. Forskning visar att boksamtal utvecklar läsförståelsen på ett positivt sätt och kan göra att läsaren vågar pröva nytt och på det sättet växa som läsare. För att uppmuntra tilll samtal kring det lästa har det under sommaren varit möjligt för barn att prata böcker i i Sommarboken Sandvikens egna läsegrupp på nätet.

Här kan du läsa mer om den nationella satsningen Sommarboken.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad: 2015-08-17 07.00
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Naturbild